söndag, april 08, 2007

Telia sjunker

Det rapporteras att Telia har gjort en "ComHem". Det är lite lustigt med tanke på att det är en stor standardiserad serverpark med många likadanda maskiner. Det borde inte gå att misslyckas med en uppgradering då den ska testas på en maskin och om man gör det, då ska det max ta några minuter att rulla tillbaka.

Det finns flera bra anledningar att inte använda Telia som leverantör för sin mail. Det ena är att det fungerar rätt knackigt när det fungerar bra. Det tar ruskigt lång tid att skicka ibland och vissa typer av mail försvinner ut i tomma rymden. En annan är att det är ett statligt företag och efter Maudans uttalande om att "vi har avlyssnat i många år" så vet man inte riktigt om de fortsätter på våra mail också. Säker mail, javisst, men inte mot statens snokande öron.

Kör man på ett publikt trådlöst nätcafé så kan man vara avlyssnad av killen brevid. Det vet du liksom inte. En riktig mailleverantör ska erbjuda krypering från början till slut. På hämtningen, sändningen och webbmailen. Och du ska fortfarande kunna använda samma inställningar om du är i Kuala Lumpur eller Bollmora. Det finns en lösning som inte kostar skjortan!

Inga kommentarer: