måndag, april 16, 2007

De är lustiga de där vänsterfolket

Det är konstigt men vänsterfolket verkar inte vara läskunniga. I allas älskade Aftonbladet protesterar de vilt emot att alla arbetsgivare ska skicka alla sjuka till doktorn redan på morgonen direkt när de ringt och sjukanmält sig. Jaha? Är de så de vill att det ska fungera eller har de helt enkelt inte läst längre än rubriken? Det står inget om att arbetsgivaren måste ta in ett intyg. Heller inget egentligen om att intyget måste skrivas ut samma dag som man anmäler sig. Troligen kan man gå andra eller tredje dagen och få ett retroaktivt intyg, om nu sjukdomen är sådan att det kan lätt bevisas. Nä, det hela går ut på att man ska kunna begära läkarbesök om man misstänker måndagssjuka eller OS-sjuka. Men det fattar som sagt inte vänsterfolket.

Debatten om bostadsbidraget var precis likadan. Aftonbladet skriver en fyndig rubrik om att man ska ta bort bidraget helt, skapar en luddig brödtext som kan misstolkas, går runt själva kärnan i förslaget och eldar massorna med möjlighet att skriva kommentarer. Direkt hugger studenter, pensionärer och handikappade på betet och skriker ut sin vrede. Rör inte mitt bostadsbidrag! Jamen, de är inte inblandade i debatten. Deras bidrag ska inte röras. Var står det? SVD skrev en föredömlig rubrik. Förändra, inte ta bort och det vanliga mantrat om att det lönar sig inte att jobba mer. Helt sant! Alltför många skulle förlora pengar på att jobba ett par timmar extra. Och vänsterfolket som alltid klagat på att de vill ha rätt till heltid. Vad nytta gör det om man får 100:- mindre i plånboken när man jobbar två timmar extra varje dag?

Nä, man ser en rejäl skillnad på artikelskrivandet när man jämför tidningar. Aftonbladet leder ligan i sporten "otydliga rubriker".

1 kommentar:

Diversifierad sa...

Själv slutade jag läsa aftonbladet för flera år sen, och har inte ångrat mig en sekund. Det som är väsentligt kommer även till andra tidningar, och betydligt bättre paketerat. Aftonbladet leder också ligorna mest irriterande reklam, rörigast navigering och kladdigast design. Eller gjorde för några år sen iaf...